InvestingRomania.com – platformă lansată de BVB

Bursa de Valori Bucureşti a lansat astăzi o platformă de internet, care se doreşte cel mai amplu spaţiu de ştiri despre acţiunile pe care le listează. Denumit InvestingRomania.com, spaţiul virtual include informaţii despre 13 companii de referinţă de pe piaţa de capital din ţara noastră.

Ludwik Sobolewski, directorul general al Bursei de Valori Bucresti: Vreau să subliniez că avem acum 13 companii listate la Bursă care sunt prezente pe această platformă. Nu este prea uşor de deveni membru, trebuie să îndeplineşti condiţiile cu privire la guvernanţa corporativă, cu privire la calitate relaţiilor cu investitorii. InvestingRomania se concentrează pe ştiri, dar este un instrument de informaţii.

Realizator: Datele publicate pe această platformă vor avea mai multe surse, între care o agenţie de presă, dar şi analize şi estimări ale analiştilor financiari, raportări curente şi periodice transmise Bursei. Utilizatorii vor avea acces, de asemenea, la o la platformă care  va permite selecţia acţiunilor din portofoliu pe baza a două tipuri de indicatori – de tranzacţionare şi financiari./pvelisar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 11 aprilie