Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi la Sala Radio

Orchestra de Cameră Radio, Orchestra Naţională Radio şi Corul Academic Radio se alătură Săptămânii Internaţionale a Muzicii Noi (SIMN), ediţia cu numărul 27, unul dintre cele mai importante evenimente dedicate muzicii contemporane din România.

Organizată de Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România, SIMN se desfăşoară în perioada 21-28 mai şi prezintă concerte de muzică de cameră, orchestrale, cu o componentă multimedia sau electronică, recitaluri instrumentale sau de lied, cu intenţia de a oferi publicului o incursiune în cele mai recente tendinţe internaţionale din zona muzicii contemporane.

Orchestra de Cameră Radio şi Orchestra Naţională Radio vor prezenta două concerte pe agenda SIMN. Primul va fi susţinut de Orchestra de Cameră Radio miercuri, 24 mai, ora 19:00, sub bagheta dirijorului Tiberiu Oprea, cu participarea soliştilor Alexandru Matei (gonguri), Cristian Miclea (clarinet) şi Fernando Mihalache (acordeon). Programul serii va cuprinde o selecţie de piese semnate de Petru Stoianov, Maia Ciobanu, Mihnea Brumariu (primă audiţie), George Balint (primă audiţie) şi Aurel Stroe (primă audiţie).

Cel de al doilea concert înscris în programul SIMN va fi susţinut de Orchestra Naţională Radio vineri, 26 mai, ora 19:00, sub bagheta dirijorului Cristian Oroşanu, cu participarea pianistei Diana Moş, a flautistului Ion Bogdan Ştefănescu şi a Corului Academic Radio condus de dirijorul Ciprian Ţuţu. Programul serii va cuprinde două piese în primă audiţie, semnate de Mihai Măniceanu (Concert pentru vioară şi orchestră) şi Adrian Iorgulescu (Concert pentru flaut şi orchestră) şi se va încheia cu Mandala cu o polifonie de Antonio Lotti, de Aurel Stroe.

Concertele pot fi ascultate în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe internet pe www.radioromaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro.

Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librăriile Cărtureşti, Humanitas, în benzinăriile OMV şi la casa de bilete a Sălii Radio. Alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio, pe www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.