Radio Vacanţa împlineşte 50 de ani. Îi spunem „La mulţi ani!”, pentru că este o poveste frumoasă, iar „Gaudeamus”, cel mai longeviv şi îndrăgit târg de carte din ţară de peste 20 de ani, a ajuns acum la ediţia cu numărul 100. Aceasta va fi sărbătorită cum se cuvine la malul mării, în momentul de vârf al sezonului estival. Nu avem tort cu 100 de lumânări deocamdată, ci o mulţime de surprize şi cadouri pentru invitaţi. Zeci de evenimente editoriale şi muzicale oferite de RADIO ROMÂNIA, numeroase concursuri şi o ofertă de carte atractivă şi generoasă.
Tot pe litoral – mai exact, la Mamaia – se află în aceste zile şi orchestrele RADIO ROMÂNIA, care vor susţine trei spectacole speciale: unul de muzică clasică, unul de muzică uşoară şi unul de muzică populară.
Şi, aşa cum v-am spus, Radio Vacanţa împlineşte 50 de ani. Îi spunem „La mulţi ani!” alături de domnul Daniel Sârbu, manager RADIO CONSTANŢA. Bună seara!
Daniel Sârbu: Sărut mâna şi bună seara şi bun găsit tuturor ascultătorilor RADIO ROMÂNIA!
Realizator: Radio Vacanţa e o poveste frumoasă. Cum o veţi sărbători şi cum o veţi continua?
Daniel Sârbu: Este cea mai frumoasă poveste, iar dacă ar trebui să mă exprim cumva plastic, Radio Vacanţa – 50 de ani şi Gaudeamus – 100 de ediţii înseamnă, de fapt, ca o aliniere a planetelor în sistemul nostru solar: se petrece foarte-foarte rar. Şi această sărbătoare este una deosebită pentru noi, pentru că RADIO ROMÂNIA îşi deschide acum foarte larg porţile în ceea ce priveşte prezenţa în staţiunea Mamaia. 50 de ani de Radio Vacanţa şi 100 de ediţii de Târg Gaudeamus vor reprezenta o prezenţă deosebită a Orchestrelor Radio aici, în staţiune,
în Piaţeta Perla, acolo unde între 12 şi 15 august vor fi nişte spectacole deosebite. Vor fi spectacole care vor începe la ora 20:00 şi care se vor termina târziu în noapte şi acolo unde Orchestrele Radio îşi vor demonstra măiestria în ceea ce priveşte bucuria de a aduce publicul spectator.
50 de ani de Radio Vacanţa reprezintă o poveste frumoasă şi un post de radio care se reinventează în fiecare an, un brand pe care RADIO ROMÂNIA îl are şi care va trebui ca în fiecare an să prezinte ceva nou, pentru că mulţi dintre noi – de o anumită vârstă, desigur – îşi trăiesc sau îşi retrăiesc tinereţea alături de Radio Vacanţa.
Este o provocare deosebită a aduce şi Târgul Gaudeamus la Mamaia, acolo unde clipele sunt preţioase pentru fiecare turist şi acolo unde, din timpul puţin prezent în vacanţă, cineva îşi rupe pentru a intra şi a răsfoi o carte şi a o cumpăra.
Realizator: Unde găsim Târgul Gaudeamus?
Daniel Sârbu: Gaudeamus se va afla în această vară în Piaţeta Perla din Mamaia, la intrarea în staţiune, acolo unde fluxul de turişti este cel mai important.
Realizator: Vă mulţumim foarte mult, domnule Daniel Sârbu! Încă o dată, la mulţi ani!
*
Realizator: Aşa cum spunea domnul Daniel Sârbu, manager la RADIO CONSTANŢA, la Mamaia vor fi şi nişte spectacole inedite. Eugen Coroianu a aflat amănunte despre aceste evenimente de la Răzvan Suma, directorul Formaţiilor Muzicale Radio.
Răzvan Suma: Sunt trei formaţii muzicale. Vom începe mâine cu Orchestra Naţională Radio, care din punctul meu de vedere este în top în momentul ăsta în România, şi vom avea un repertoriu foarte accesibil, foarte drăguţ: de la Mozart la Vivaldi, de la muzică de film la valsuri, dansuri – ungureşti, ceheşti, de toate felurile – şi va fi un spectacol extraordinar.
Reporter: Unde, exact?
Răzvan Suma: În piaţa din Mamaia, unde va fi cortul Gaudeamus, pentru că sărbători 100 de ani (ediţii – n.r.) de Gaudeamus şi 50 de ani de Radio Vacanţa, aşa că aşteptăm pe toată lumea, cu mic, cu mare, să ia parte la acest spectacol minunat, la orele 20:00. Toate spectacolele RADIO ROMÂNIA pe scenă vor fi la ora 20:00. Pe data de 14, Big Band-ul Radio va participa, alături de Corina Chiriac, un nume, o personalitate extraordinară pentru România şi pentru Radio Vacanţa în special; tot la ora 20:00, alături de dirijorul Ionel Tudor, Big Band-ul Radio va avea un spectacol extraordinar, cu şlagăre din toate timpurile ale acestei mari cântăreţe care se numeşte Corina Chiriac.
Reporter: În acelaşi loc.
Răzvan Suma: În acelaşi loc, da. Haideţi să-i spunem Piaţa Gaudeamus!
Reporter: Să-i spunem aşa!
Răzvan Suma: Şi pe data de 15, tot la ora 20:00, orchestra de muzică populară va avea un spectacol extraordinar, un pic mai lung, cred, pentru că muzica populară se potriveşte de Sfânta Maria la fix, cum se spune, şi vor fi solişti din toate zonele, în special din Dobrogea, bineînţeles, dar din toate zonele ţării. Alături de Adrian Grigoraş, dirijorul Orchestrei Populare Radio, vom avea un spectacol extraordinar.
Reporter: Cum e amenajată Piaţa Gaudeamus?
Răzvan Suma: Scena este, este cortul Gaudeamus. Vom avea sonorizare, vom avea lumini, va fi un spectacol extraordinar.
Reporter: Bilete?
Răzvan Suma: Intrarea este liberă, adică absolut toată lumea poate să participe./cvanatoru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 11 august