Filmul maghiar „Banditul Whisky” intră în cinematografele româneşti

Filmul maghiar „Banditul Whisky”, despre cel mai faimos spărgător de bănci din estul Europei, intră de mâine în cinematografele româneşti. Pelicula are la bază povestea lui Ambrus Attila, fost jucător profesionist de hochei din România, autorul unor jafuri în ţara vecină în anii ’90. A devenit cunoscut sub numele de „Banditul Whisky”, pentru că avea obiceiul de a bea câte un pahar înaintea fiecărui jaf pentru a-şi învinge emoţiile. Ambrus Attila a furat peste o jumătate de milion de dolari, a fost prins, a făcut închisoare, apoi a învăţat olărie. În prezent este mic întreprinzător şi le-a declarat colegilor noştri de la Redacţia Minorităţi că filmul porneşte de la experienţele sale de viaţă.

Ambrus Attila: Filmul cam 90% este adevărul, 10% este ficţiune, dar ăsta nu e film de documentar, asta e viaţa mea. Am intrat în echilibru, am fost la puşcărie, am învăţat o meserie şi când sunt liber muncesc în fiecare zi şi oamenii asta văd prima dată şi eu aşa cred că de aceea sunt popular. Fiecare om /poate să se ridice/, dar în fiecare zi trebuie să /…/, în fiecare zi trebuie să fac treabă. Dacă nu faci nimic, nu eşti om curat.

Pelicula „Banditul Whisky” este regizată de Nimrod Antal, cunoscut pentru producţiile sale lansate la Holllywood./ovidiu/gioan

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 25 ianuarie