Festivalul UNFINISHED o aduce în România pe Esther Perel, psihoterapeut și autorul unui bestseller din topul New York Times 2017  – The State of Afairs: The Rethinking Infidelity. Aceasta este recunoscută ca fiind una dintre cele mai vizibile și originale voci ale zilelor noastre privind relațiile moderne. Conferințele sale TED au adunat peste 20 de milioane de vizionări, iar bestseller-ul internațional Mating in Captivity: Unlocking Erotic Intelligence a devenit un fenomen global tradus în 25 de limbi.

 

Esther se alătură celor peste 30 de creativi, antreprenori, artiști internaționali ce vor sosi la București, în cadrul UNFINISHED.  Organizat în perioada 27-30 septembrie 2018, laMuzeul Național de Artă al României, festivalul reunește lideri din peste douăzeci de discipline pentru a inspira și motiva publicul să exploreze multidisciplinar nu doar în timpul festivalului, dar și în restul timpului.  

 

Până în acest moment, au confirmat participarea la UNFINISHED: Aja Monet, poet și activist, Farah Nayeri, corespondent cultural al New York Times în Europa, Archie Lee Coates și Jeffrey Franklin, parteneri PlayLab și fondatori + Pool, Iulian Stanciu, CEO eMAG, Andrew Herzog, designer multidisciplinar și co-fondatorul HAWRAF, Barbara Soalheiro, fondatorul MESA,Kimberley Motley, avocat pe drepturile omului, Danilo Maldonado Machado, disident cubanez, Peter Conrads, Co-fondator + Managing Director, SLOW, Maria Toorpakai Wazir, jucătoare de squash, Ian Daly, Head of Brand Strategy, Live Nation, Ayesha Gulalai Wazir, om politic și activist, Pete Davis, scriitor & civic performer, Marinela V. Ardelean, Wine Critic + autor,  Gabriel Diaconu, MD, specialist in psihiatrie, Joel Evey

Senior Creative Director Global, Gap, Fady Chreih CEO, Regina Maria,  Adina Popescu filosof și antreprenor în VR.

 

Printre artiștii care vor contribui cu lucrări in cadrul expoziției se numără Kitra Cahana, Alfredo Jaar, Josh Begley, Tehching Hsieh, Luca Zamoc, Oana Vainer, Luca Zamoc, Rachel Monosov + Admire Kamudzengerere, Jaro Varga, Daniela Pălimariu .  Grupul Numen/For Use vor construi o instalație spațială interactivă accesibilă spre explorare oaspeților UNFINISHED pe perioada festivalului.

Accesul la festival se face pe bază de invitație directă, recomandare sau prin completarea unui formular disponibil pe site-ul festivalului, în limita locurilor disponibile.

 

Fundația Eidos este o organizație non-profit cu sediul în București, România, având ca misiune susținerea și dezvoltarea durabilă a practicilor culturale inovatoare la nivel global și multidisciplinar. Eidos operează la intersecția dintre creativitate, tehnologie, filosofie și antreprenoriat, organizând evenimente, programe educaționale, cercetare experimentală și suport pentru producția proiectelor artistice.  

Situat în fostul Palat Regal din Piața Revoluției din București, Muzeul Național de Artă al României este principalul titular al artei românești, europene și orientale. Acesta cuprinde galerii de artă națională, europeană și modernă, precum și Muzeul de colecții de artă, Muzeul K. H. Zambaccian și Muzeul Theodor Pallady. Pe lângă cele 23 de colecții permanente și numeroasele expoziții temporare, muzeul oferă excursii ghidate de fosta Sala Tronului și alte spații de relevanță istorică. MNAR a fost redeschisă în 2013 după 27 de ani de lucrări de renovare și UNFINISHED, preluând firul istoriei din acest monument influent, este primul festival care primește vreodată privilegiul de a organiza un eveniment de patru zile în galeriile sale moderne și uri importante.

Sinteză: Mariana Drăgoi