Moţiunea de cenzură la adresa Guvernului Viorica Dăncilă, citită în plenul reunit al Parlamentului

PNL, USR, PMP şi parlamentari neafiliaţi acuză puterea că după doi ani de guvernare PSD-ALDE toate sectoare importante sunt subfinanţate, iar modificările din justiţie au afectat imaginea României. Moţiunea de cenzură la adresa Guvernului Viorica Dăncilă a fost citită, astăzi, în plenul reunit al Parlamentului. Dezbaterile şi votul vor avea loc joi.
Reporter: Iulia Gherman – Semnatarii moțiunii de cenzură spun că toate angajamentele asumate de PSD și ALDE în perioada electorală au fost amânate până după anul 2021 și că menținerea Guvernului Dăncilă reprezintă un pericol pentru interesele naționale și pentru stabilitatea economică și politică. Actuala putere este acuzată de incompetență, dezinteres, dar și rea credință cu privire la situația din spitale, la subfinanțarea educației sau a infrastructurii. Textul moțiunii de cenzură a fost citit în plenul reunit al Parlamentului de deputatul PNL Pavel Popescu.
Pavel Popescu: Moțiunea nu este numai împotriva unui prim-ministru extrem de slab, cu grave carențe de pregătire profesionale, total inadecvat unei astfel de funcții, ales doar pentru că ar fi, chipurile, neconflictual. Moțiunea de cenzură este depusă împotriva întregului guvern, care arată de la o zi la alta tot mai obez, cu 27 de ministere, peste 150 de secretari de stat și peste 90 de subsecretari de stat, cu toții plătiți regește pentru lipsa totală de performanțe.
Reporter: Premierul Viorica Dăncilă și membrii guvernului nu au fost prezenți în sală la prezentarea moțiunii de cenzură. Față de acest demers al opoziției, prim-minsitrul declara însă că nu are emoții. Vicepreședintele Senatului, social-democratul Claudiu Manda, a precizat că parlamentarii PSD nu au hotărât deocamdată dacă vor fi sau nu prezenți la momentul votului, programat pentru joi.
Claudiu Manda: E clar că nu vom vota moțiunea. Rămâne să vedem dacă vom fi în sală și nu vom vota, ceea ce înseamnă clar o susținere pentru guvern, sau vom veni și vom vota împotriva moțiunii. Probabil că mai degrabă prima soluție.
Reporter: Pentru a fi adoptată, moțiunea de cenzură are nevoie de 233 de voturi favorabile. PNL, USR, PMP și o parte din deputați neafiliați, semnatari ai documentului, se bazează până acum pe 163 de voturi, dar spun că vor negocia până în ultimul moment pentru ca demersul lor să aibă câștig de cauză./eradu/atataru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 17 decembrie