Liberalii iau în calcul toate modalităţile de adoptare a legii privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin

Toate modalităţile de adoptare a legii privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin sunt luate în calcul de liberali. Premierul Ludovic Orban nu exclude angajarea răspunderii sau ordonanţa de urgenţă, dar consideră că există şanse ca actul normativ să fie adoptat de Parlament. El a mai precizat că partidul său îşi va desemna candidatul la Primăria Capitalei în urma unui sondaj şi a respins informaţiile potrivit cărora şeful statului i-ar fi solicitat să intre în această cursă.
Reporter: Petruţa Dinu – Premierul Ludovic Orban spune că nu a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre o candidatură a sa la Primăria Capitalei şi că informaţiile apărute în presă pe acest subiect sunt false.
Ludovic Orban: E o minciună gogonată, n-are nicio legătură cu discuţia dintre noi. Eu am prezentat public discuţiile dintre noi.
Reporter: Ludovic Orban a menţionat că desemnarea candidatului PNL la Primăria Capitalei se va face în baza unui sondaj şi că acesta nu poate fi decât un membru al partidului. Totodată, Ludovic Orban nu se teme că, pe viitor, nu ar mai fi desemnat premier.
Ludovic Orban: Cum să mă tem? Între preşedintele României şi mine este o relaţie extrem de veche, un parteneriat solid, bazat pe servirea comună a binelui public şi a intereselor României. Nu am nici cea mai mică emoţie în privinţa asta. Şi aici sunt tot speculaţii care, probabil, se fac fără niciun fel de fundament.
Reporter: Ludovic Orban a precizat, de asemenea, că liberalii iau în calcul toate modalităţile de adoptare a legii privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin, nu exclud angajarea răspunderii, nici ordonanţa de urgenţă, însă crede că există şanse ca actul normativ să fie adoptat de Parlament/denisse

RRA – 12 ianuarie