Zece oameni au mai multă bogăție decât cele mai sărace 85 de țări din lume

Cei mai bogaţi zece oameni din lume au împreună un patrimoniu în valoare de 858,1 miliarde de dolari, mai mult decât PIB-ul celor 85 de țări considerate cele mai sărace din lume, a indicat pe site-ul de informații financiare Learn Bonds, care a adunat mai multe date pentru a face această comparație.

Potrivit FMI, averea celor zece bărbați – 858,1 miliarde de dolari – depășeşte PIB-ul celor mai sărace 85 de state ale lumii, estimat la 813,5 miliarde de dolari. De asemenea, împreună, ei depășesc și PIB-ul unor țări bogate, cum ar fi Belgia, Elveția, Austria sau chiar Norvegia.

Printre cei 10 cei mai bogați oameni din lume îi regăsim în primii 5 pe Jeff Bezos (Amazon) cu o avere de 125,3 miliarde de dolari, pe Bill Gates (Microsoft) cu 112,6 miliarde de dolari, pe Bernard Arnault și familia sa (LVMH)) cu 108 miliarde USD, pe Warren Buffet (Berkshire Hathaway) cu 90,4 miliarde USD și pe Amancio Ortega (Zara) cu 78,1 miliarde USD.

În plus, valoarea averii lui Jeff Bezos, patronul Amazon, este mai mare decât cea a PIB-ului Marocului (119 miliarde de dolari), în timp ce Bill Gates și Bernard Arnault au o avere mai mare decât PIB-ul Ecuadorului (107 miliarde). (www.lesoir.be – 12 februarie)/rcostea