Ministerul de Interne intenționează să suplimenteze numărul forțelor de ordine care urmăresc respectarea legii în București și Timișoara

Ministerul de Interne intenționează să suplimenteze numărul forțelor de ordine care urmăresc respectarea legii în București și Timișoara, orașe afectate de noi decizii legate de pandemia de COVID-19.

Municipiul Timișoara și câteva comune din județul Timiș au intrat în carantină de la miezul nopții, după înmulțirea cazurilor de coronavirus. În capitală s-au reintrodus o serie de restricții, precum și închiderea restaurantelor, cafenelelor și a barurilor. Ministrul de interne, Lucian Bode, cu o declarație făcută în această dimineață.

Lucian Bode: Avem toate structurile pregătite, sunt în dispozitiv. Şi la Timișoara și la București principala noastră preocupare este să prevenim răspândirea coronavirusului, răspândirea acestei pandemii, și acest lucru ne preocupă. Nu ştiu dacă vorbim de mai multe controale, dar vorbim cu siguranță despre forțe suplimentare. Acest lucru îl vom discuta în această dimineață, și anume de a suplimenta numărul de angajați din structurile noastre care participă la aceste activități.

Realizator: Ministrul de interne a mai declarat în această dimineață că a cerut conducerilor tuturor inspectoratelor de poliție din țară o reanalizare a plângerilor în care se regăsesc posibile acte de violență. Vor fi reevaluate sesizările din ultimii doi ani, pentru a se identifica eventualele situații în care oamenii amenință cu săvârșirea unor acte de violență. Aceasta este una din deciziile care vor fi luate de Poliția Română, în urma tragediei de săptămâna trecută de la Onești – a menționat Lucian Bode. El a precizat că un raport oficial în acest sens va fi finalizat în câteva zile./lalexandrescu/cpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 8 martie