CROSUL CONIL – Zâmbet pentru autism, 2-4 noiembrie 2021

Haide cu noi la cel mai activ și atractiv cros al primăverii! Crosul CONIL, zâmbet pentru autism, dedicat Zilei Internațioanle de Conștientizarea Autismului, 2 Aprilie. Haide ca împreună să transformăm această zi în ziua zâmbetelor și a bucuriei pentru copiii și tinerii cu autism șip entru noi toți!

 Asociația CONILorganizează în perioada 2-4 aprilie Crosul CONIL -Zâmbet pentru autism, un eveniment virtual prin care împreună vom pune zâmbet pe chipul copiilor cu autism!

Fiecare copil are nevoie de un campion”, spunea Hillary Clinton iar „ca să fii un mare campion, trebuie să crezi că eşti cel mai bun. Dacă nu eşti, prefă-te”, ne sfătuia marele campion Muhammad Ali.

Crosul CONIL, zâmbet pentru autism este organizat 1 cu scopul de a marca Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului și de a aduce în prim plan problematica cu care se confruntăc opiii cu autism și familiile acestora.

Permanenta luptă pentru integrare și acceptare a copiilor cu autism precum și greutățile întâmpinate de părinți în asigurarea programelor de recuperare și intervenție a copiilor și tinerilor cu autism trebuie să fie cunoscute! ne spune Adela Hanafi, președinte Asociația CONIL, organizator al evenimentului

În sprijinul acestor copii și a cauzei promovate prin acest eveniment virtual, vine ș iEduard Carol Novak, singurul campion paralimpic român care declară: “Am susținut întotdeauna că deficiențele, diferențele sau dizabilitățile nu trebuie să fie motive de discriminare sau excludere, nici nu ar trebuis ă fie o piedică în calea unei existențe normale, a practicării sportului, ba chiar a atingerii performanței. Trebuie create condiții pentru ca toți copiii să aibă aceleași facilități, trebuie să îi susținem să-ș iurmărească și să-și îndeplinească visurile. Știu din proprie experiență cât de greu este să te confrunți cu provocarea de a avea de luptat dublu pentru a obținere cunoașterea firească a drepturilor tale, știu cât de descurajante pot fi uneori piedicile prejudecăților sau ale lipsei de suport. Zâmbetul unui copil este neprețuit și trebuie să facem tot ce depinde de noi pentru ca toți copiii să zâmbească și să aibă șansa la zbor. Crosul CONIL poate aduce multe zâmbete, de aceea vă încurajez să vă alăturați acestei inițiative.”

Timp de treizilevomalergaîmpreunăîncursazâmbetelor! La finalulcurseiîn care vomadunaîmpreună 2.222 Km trimitemîntabere de integrarecopiișitineri cu autism!

Partener principal al evenimentului este Decathlon România care oferă celor mai implicați și dedicați alergători, adulți și copii, premii speciale în vouchere de cumpărături în valoare de 19.000 lei.

”Una dintre principalele strategii  de responsabilitate socială ale Decathlon România  este integrareasocială prin sport a persoanelor cu deficiențe și dizabilități și ne bucurăm că  Asociația Conil ne-a oferit ocazia să contribuim la îndeplinirea acestui obiectiv comun. Crosul Conil – Zâmbet pentru autism nu militează doar pentru acceptarea de către societate a copiilor cu autism, ci are șirolul de a-i încuraja pe acești micuți să aibă o viață cât mai activă și să se dezvolte armonios. De asemenea, evenimentul îi îndeamnă pe oameni, ca pe lângă a fi mai toleranți și mai buni, să practice și sport. Ne dorim să încurajăm cât mai multe persoane să-și depășească limitele, să facă mișcare în cadrul acestui cros, și nu numai, și să le ofere acestor copii o șansă la o viață normală!”ne spune Bogdan Dorobanț, Director Departament CSR Decathlon România