Exerciţii militare NATO în judeţul Constanţa

Realizator: Exerciţii militare NATO pe teritoriul României. Conform scenariului, spaţiul aerian român a fost forţat de un avion inamic, iar piloţii români alături de colegii lor englezi şi germani din NATO au alungat aeronava respectivă. Manevrele de interceptare şi sunt spectaculoase.

Reporter: Un MIG-21 Lancer românesc şi două Typhoon-uri, unul englezesc şi unul german, îşi vor uni forţele pentru a înlătura inamicul. 15 minute, atât au la dispoziţie piloţii care fac poliţie aeriană, să decolze din momentul în care alarma porneşte şi anunţă că de spaţiul NATO se apropie un avion inamic. Rând pe rând se pregătesc de decolare. Adevărata misiune începe când avionul ajunge deasupra norilor. Avionul inamic a fost reprezentat de un avion Spartan al Forţelor Aerriene Române. Avioanele româneşti şi cele ale aliaţilor încearcă să-l îndepărteze pe adversarul de la graniţa estică a NATO. După câteva minute inamicul este îndepărtat.
Comandor Daniel Moise: Aţi asistat la un exerciţiu de poliţie aeriană sub comandă NATO. Au fost alertate avioanele F-16 Fighting Falcon de pe locatia Feteşti. Au interceptat avionul de transport în care v-aţi aflat. Asta a fost prima secvenţă. În a doua secvenţă aţi ieşit pe Marea Neagră unde a fost în desfăşurare un exerciţiu cu Forţele Navale Române alături de Forţele Navale Italiene şi Turceşti.
Pilot englez: Antrenamentul a fost pentru a creşte interoperabilitatea, ca să putem acţiona împreună cu succes pe viitor, dacă într-o zi vom avea aici o misiune de poliţie aeriană militară.
Pilot german: Acesta este pasul următor pentru combaterea misiunilor în echipe mixte, am simulat dintr-un Typhoon din Regatul Unit şi un Eurofighter din Germania deasupra spaţiului aerian românesc.
Reporter: Anul acesta au avut loc exerciţii la care au participat şi forţele terestre, dar şi cele navale./lazard/ilapadat

DIGI 24 (4 iulie)