De duminică, întreg sistemul de transport din regiunea București-Ilfov va fi integrat

De mâine, întreg sistemul de transport din regiunea București-Ilfov va fi integrat, astfel încât nu vor mai exista diferențe de tarif între liniile urbane regionale și cele expres, iar pasagerii vor putea călători atât la suprafață, cât și cu metroul, cu același bilet într-un anumit interval de timp. Nicoleta Stoian.

Reporter: Un bilet pentru transportul de suprafață va costa 3 lei față de 1,3 lei în prezent, dar el va putea fi utilizat timp de 90 de minute. Tot 3 lei va fi și un bilet de metrou față de 2 lei și 50 de bani astăzi. Un bilet comun transportul de suprafață-metrou valabil 120 de minute va costa 5 lei.

Vor fi disponibile și abonamente pe o lună, șase luni sau un an, cu prețuri ce pot ajunge până la 1200 de lei. Noua politică tarifară va fi implementată gradul. În toată luna august pasagerii vor putea valida și bilete vechi care permit doar o călătorie cu un singur vehicul. De asemenea, controlorii vor desfășura acțiuni susținute de prevenție și de îndrumare pentru călători./gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 31 iulie