27 de români aflați pe raportul din Kabul urmează să fie evacuați

Realizator: Premierul Florin Cîțu i-a îndemnat pe toți cetățenii românii care se mai află în Afganistan să contacteze ambasada din Pakistan și să își lase coordonatele pentru a putea fi contactați în caz de necesitate. 27 de români aflați pe raportul din Kabul urmează să fie evacuați cu un avion militar românesc sau cu o aeronavă în NATO plecată mai devreme, după cum spune ministrul de externe, Bogdan Aurescu.
Bogdan Aurescu: Dacă acest avion va ajunge, şi va ajunge mai repede decât avionul românesc, el va putea să preia o parte dintre cetățenii români. De asemenea, folosim orice altă variantă care apare ca oportunitate pentru evacuare.
Realizator: Ministrul Aurescu a declarat pentru Radio România Actualități că se încearcă și recuperarea mai multe ori români blocați la o fostă baza militară americană încercuită de talibani.
Bogdan Aurescu: Nu aș vrea să dau foarte multe detalii în momentul de față, pentru că este o operațiune în curs. Sperăm ca și ei să ajungă cât mai curând în aeroportul internațional.
Realizator: Ministrul de externe a vorbit și despre posibilitatea primirii de refugiați afgani din rândul celor care au lucrat cu trupele române, cu NATO și cu Uniunea Europeană sau cu alte organizații internaționale din Afganistan.#HUN/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (18 august)