EURONEWS: Covid-19, România administrează a treia doză de vaccin

 

EURONEWS (Italia), 29 septembrie 2021 -România a început să administreze a treia doză de vaccin anti-coronavirus, recomandată de autorități persoanelor vulnerabile (celor de peste 65 de ani, persoanelor cu boli rare), dar și medicilor și profesorilor care au primit a doua doză cu cel puțin șase luni în urmă.

 

Noul val a lovit țara, iar secţiile de terapie intensivă sunt deja supraaglomerate. Directorul unității de terapie intensivă a Institutului Marius Nasta, Cadar Genoveva, comentează: „Un tânăr pacient internat aici la noi mi-a spus zilele trecute că nu credea în virus, cu atât mai puțin în vaccin … el nu credea în existenţa coronavirusului, acum regretă, crede şi vrea să i se administreze vaccinul dacă asta înseamnă că va ieși de-aici într-o stare bună „.

 

Ratele de vaccinare din România sunt foarte mici comparativ cu media UE. Aproximativ 72% dintre adulții din Uniune au fost complet vaccinați, comparativ cu 33% în România. Potrivit statisticilor oficiale, pandemia a ucis până acum în țară cel puțin 36.600 de persoane.

 

Traducerea Cătălina Păunel