Un tir românesc a rămas înzăpezit pe autostrada Hemus din Bulgaria

Un tir românesc cu anvelope uzate a rămas înzăpezit pe autostrada Hemus din Bulgaria. Circulaţia se desfăşoară cu dificultate, marţi dimineaţă, în direcţia Sofia, în sectorul de autostradă cuprins între tunelurile Topli Dol şi Ecemişka, informează Agenţia de Infrastructură Rutieră. Blocarea sensului de către autovehicul a îngreunat intervenţiile pentru curăţarea carosabilului, fiind formată o coloană de camioane.
De la începutul ninsorii, peste 30 de utilaje curăţă zăpada de pe Autostrada Hemus, pe tronsonul de la ieşirea din Sofia până la kilometrul 88. Stratul de zăpadă căzut măsoară peste 20 de centimetri.
Agenţia de Infrastructură Rutieră adresează încă o dată un apel către şoferii care pornesc la drum să îşi echipeze autovehiculele cu anvelope adecvate pentru condiţii de iarnă, să circule cu viteză corespunzătoare şi cu atenţie sporită, să respecte distanţa necesară şi să evite manevrele bruşte. Blocarea traficului de către autovehiculele care nu sunt pregătite pentru condiţii de iarnă face dificilă deplasarea tuturor celorlalţi şoferi şi intervenţia utilajelor de deszăpezire./ddaniela/lbadiu

(www.dariknews.bg – 30 noiembrie)