Justin Bieber: „Am paralizie facială, nu pot cânta”

„Am sindromul Ramsay Hunt legat de un virus care îmi atacă nervul urechii și nervii faciali, provocând paralizia feței”. Într-un videoclip postat pe profilul său de Instagram, Justin Bieber le-a explicat fanilor de ce a trebuit să-și anuleze turneele. „Celor cărora le pare rău pentru anularea viitoarelor mele spectacole, le pot spune că, evident, nu pot urca pe scenă – adaugă starul pop –. Situaţia se va îmbunătăți, fac o mulțime de exerciții pentru a-mi reveni la normal. O să dureze ceva timp”.
În videoclipul de trei minute, starul pop în vârstă de 28 de ani explică: „După cum puteţi vedea, pleoapa ochiului drept nu se închide. Nu pot zâmbi pe această parte a feței, iar această nară nu se mișcă. Partea dreaptă a feţei este complet paralizată”. „Corpul meu îmi spune că trebuie să o iau mai uşor”, a adăugat tânărul idol al adolescenţilor. „Sper să întelegeţi. Voi folosi acest timp pentru a mă odihni, a mă relaxa și mă voi întoarce recuperat sută la sută, astfel încât să pot face lucrurile pentru care m-am născut”.

Sindromul Ramsay Hunt este o complicație a bolii cunoscută sub denumirea de „Focul Sfântului Anton”, care poate duce la paralizie facială temporară și la pierderea auzului. În cazuri rare, aceste simptome pot deveni permanente. Artistul a anunțat în urmă cu câteva zile că trebuie să anuleze următoarele spectacole din Justice World Tour, „din cauza unor probleme de sănătate care nu au legătură cu Covid”. Ultimele luni nu au fost ușoare pentru starul pop: în martie, soția sa, Hailey a fost internată în spital pentru un mic cheag de sânge la creier./cpaunel

www.corriere.it

Traducerea Cătălina Păunel