Festivalul Internaţional de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova – ediţia a X-a

„Radiojurnal” – Nicoleta Turcu
Realizator: Festivalul Internațional de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova, organizat de Radio România și dedicat inovației în creația de teatru radiofonic, începe marţi. Până pe 17 iunie, la Sala Mică a Teatrului Național București, profesioniști și iubitori ai teatrului radiofonic vor putea asculta producțiile înscrise. Deschiderea oficială a festivalului și conferința de presă dedicată ediției aniversare vor avea loc marţi, de la ora 12:00, în foaierul Sălii Mici a Teatrului Național București. Coordonatorul redacției Teatrul Național Radiofonic, Attila Vizauer, care este organizatorul evenimentului, a declarat pentru Radio România Actualități.
Attila Vizauer: Festivalul Internațional Grand Prix Nova se află la cea de-a X-a ediție. Alături de Prix Europa, Prix Italia sau New York Festivals, Grand Prix Nova, produs de Radio România, este unul dintre cele mai bune festivaluri internaționale dedicate teatrului radiofonic. După doi ani de pandemie, de format exclusiv online, anul acesta vin la București cei mai buni producători, realizatori, creatori ai genului din întreaga lume. Sunt în competiție 33 de producții radiofonice din 15 țări. Festivalul se desfășoară la Sala Mică a Teatrului Național din București. Dacă nu puteți săptămâna aceasta să ajungeți la Grand Prix Nova, accesați site-ul www.eteatru.ro. Veţi găsi acolo toate spectacolele din concurs. Sunt curajoase, provocatoare, surprinzătoare, ascultați-le, merită!
Realizator: Gala de premiere va fi sâmbătă, 18 iunie, de la ora 13:00, tot la Teatrul Național – ne-a transmis reporterul RRA, Pompilius Onofrei./rpatulea/dstanesc

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (14 iunie)