Woody Allen vrea să-şi ia adio de la cinema: „Gata cu filmul, vreau să mă concentrez pe scris”

Un adio amar pentru numeroșii iubitori ai cinematografiei sale și ai ironiei sale inteligente.
Woody Allen își ia rămas bun de la film și regie, reiterându-și intenția de a se retrage de pe platourile de filmare după lansarea următorului său film. Regizorul în vârstă de 86 de ani a explicat că intenţionează se dedice scrierii unui roman.
În următoarele săptămâni, la Paris vor începe filmările la următorul său film, „Wasp 22”, iar într-un interviu acordat ziarului spaniol „La Vanguardia”, regizorul a explicat: ”În principiu, ideea mea este să nu mai fac mai filme și să mă concentreze pe scris”, adăugând că următorul său proiect va fi un roman. La începutul acestui an, Allen a recunoscut deja că pasiunea lui pentru film a început să scadă. Vorbind cu Alec Baldwin pe Instagram Live, regizorul american a spus: ”O mare parte din fior a dispărut. Acum faci un film și eşti timp de câteva săptămâni într-un cinema, apoi treci la streaming, sau la pay for view. Pentru mine nu mai este atât de distractiv. Voi mai face unul și voi vedea ce simt.”
În acest caz, nu ne ramâne decât să-i spunem, parafrazând unul dintre filmele sale emblematice: ”Try it again .. Woody”.
(https://www.rainews.it)/cpaunel/ddaniela