Târgul de Carte Gaudeamus Radio România se redeschide la Romexpo

Realizator: Cătălin Gomboș – Târgul de Carte Gaudeamus Radio România se redeschide la 7 decembrie, după doi ani de pauză din cauza pandemiei. 200 de participanți au anunțat peste 600 de evenimente editoriale la complexul Romexpo din capitală. A 29-a ediție a evenimentului aduce nume consacrate în peisajul editorial românesc, dar și participanți în premieră. Tot pentru prima oară, vor fi amenajate, în parteneriat cu Opera Comică pentru Copii și Asociația Versus, două spații interactive pentru tinerii vizitatori. Poeta Ana Blandiana este președinta de onoare a târgului. Ea ne-a vorbit despre impresiile legate de acest eveniment în context internațional.
Ana Blandiana: Pentru mine, Târgul de Carte Gaudeamus este, alături de Târgul de Carte de la Leipzig, ele două sunt cele mai sufletiste târguri de carte la care am participat și se află la antipodul Târgului de Carte de la Frankfurt, de exemplu, care este cel mai mare și este un fel de uzină. Deci există ceva aproape romantic, aș zice, în felul în care o instituție de cultură s-a hotărât să facă un târg. Și faptul că acest târg rezistă și că Radio România rezistă în calitate de organizator al său este ceva minunat.
Realizator: Toate standurile găzduite de Pavilionul B2 Romexpo se vor regăsi în format virtual pe site-ul gaudeamus.ro./practica1/asalar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (6 decembrie)