Licitația pentru finalizarea studiului de fezabilitate al autostrăzii A13 Bacău – Brașov a fost anulată de către CNAIR

Realizator: Arina Petrovici-Matei – Licitația pentru finalizarea studiului de fezabilitate al autostrăzii A13 Bacău – Brașov a fost anulată de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Firmele de proiectare au renunțat să mai depună oferte, iar licitația ar urma să fie reluată după o eventuală modificare a criteriilor de evaluare, a explicat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Gabriel Bonduc.
Gabriel Bonduc: Pot să vă informez că au existat mai multe firme care au solicitat clarificări în perioada de ofertare, iar acestea vor fi chemate la discuții de către CNAIR pentru a vedea care au fost motivele pentru care au decis să nu depună oferte. Concluziile care se vor desprinde în urma acestor discuții vor fi folosite pentru actualizarea documentației, în vederea relansării în cel mai scurt timp a procedurii de licitație.
Realizator: Autostrada A13 este inclusă în Master Planul General de Transport și ar urma să aibă o lungime de 164 de kilometri. Finanțarea proiectului va fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Transport 2021-2027 – transmite corespondentul RRA Gabriel Pop./abranescu/asalar

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 5 februarie)