Sindicaliştii Federaţiei SANITAS protestează în Bucureşti

Câteva sute de sindicalişti din Federaţia SANITAS, veniţi din toată ţara, au ieşit şi astăzi în stradă în Bucureşti.

Este cea de-a doua zi de proteste, pe fondul nemulţumirilor legate de Legea salarizării şi de subfinanţarea instituţiilor medicale şi a asistenţei sociale din România. Sindicaliştii au plecat din Piaţa Victoriei şi au oprit simbolic în faţa mai multor spitale. Pe lista revendicărilor se află în principal creşterea veniturilor salariaţilor din sănătate şi asistenţă socială cu cel puţin 15%, a aflat reporterul RRA, Adriana Turea, de la sindicalişti.

Reporter: Domnule Leonard Bărăscu, sunteți președintele Federație SANITAS. Astăzi, o nouă acțiune de protest.

Leonard Bărăscu: Se strâng în continuare semnături la nivelul spitalelor, că ne gândim la o grevă, chiar dacă înseamnă numai o treime din personalul medical care să aducă un pic mai aproape de normalitate acest guvern care considerăm că n-a făcut nimic în privința salarizării. Unul dintre punctele și obiectivele noastre în acești patru ani. Adică, dacă atunci o parte din colegi au primit toți banii până la legea care se termină anul acesta, alții nici măcar nu au fost completați. Şi sumele au fost de 70 de lei, de 80 de lei pentru o infirmieră care are 2.300 de lei și lucrează o tură de 12 cu 24.

Reporter: Din Fălticeni ați venit în București?

-: Ne-am pornit cu noaptea în cap. Am venit pentru colegii noștri care au rămas acasă să cerem minim 15% mărire de salariu. Gândiți-vă că facturile, benzina, curentul, toate alimentele, toate au crescut./bcodreanu/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 7 februarie