Secretarul american apărării, Lloyd Austin, a declarat că parteneriatul strategic dintre SUA și România este mai puternic ca oricând

„Radiojurnal” – Realizator: Cristian Bâcâin – Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a declarat, în discuțiile de joi de la Pentagon cu ministrul român al apărării, Angel Tîlvăr, că Parteneriatul strategic dintre Statele Unite și România este mai puternic ca oricând. Corespondentul RRA Doina Saiciuc transmite de la Washington.
Reporter: Potrivit unui comunicat al Pentagonului, secretarul apărării Austin a salutat relația excelentă dintre cele două armate. Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul Pat Ryder, s-a referit în conferința de presă de joi la convorbirile Austin-Tîlvăr.
Pat Ryder: Secretarul apărării Austin a mulțumit României pentru găzduirea a mii de militari americani și aliați, în vederea apărării flancului estic al NATO, și pentru rolul de lider al României în regiunea Mării Negre. Cei doi lideri au salutat, de asemenea, aniversarea 30 de ani a parteneriatului de stat al României cu Garda Națională Alabama. Secretarul apărării Austin așteaptă cu nerăbdare noi întâlniri și oportunități de a lucra cu aliații români.
Reporter: Generalul Ryder a mai spus că cei doi miniștri ai apărării au condamnat „războiul sălbatic al Rusiei împotriva Ucrainei”. Ei și-au afirmat în același timp sprijinul ferm pentru Ucraina. Secretarul apărării Austin a arătat că invazia Rusiei în Ucraina este o amenințare pentru securitatea regională, iar ministrul român al apărării, Tîlvăr, a evaluat că președintele Putin este cea mai semnificativă și directă amenințare pentru securitatea europeană, euroatlantică și regională./abranescu/asalar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (31 martie)