Republica Moldova se retrage din acordul CSI privind schimbul de date privind protecția frontierei (premierul Dorin Recean)

Autoritățile moldovenești au decis să denunțe acordul privind schimbul de informații privind protecția frontierelor externe ale statelor membre ale Comunităţii Statelor Independente, CSI, anunţă Agenţia de presă RIA NOVOSTI, cu referire la declaraţiile premierului țării Dorin Recean.

„Decizia a fost luată. Aș dori să remarc faptul că astăzi respectarea unui astfel de acord reprezintă un risc pentru Republica Moldova”, a explicat Recean. Potrivit acestuia, acum este oportun să explicăm faptul că aceste acorduri nu mai sunt practice. De asemenea, ministrul de interne moldovean, Anna Revenco, a subliniat că Republica Moldova nu are nevoie să efectueze un schimb de informații cu privire la protecția frontierei.

Revenco a explicat aceasta prin faptul că Ucraina dorește să se retragă din CSI. Din 2022, Republica Moldova nu a luat parte la reuniunile CSI și nici la Uniunii Economice Euroasiatice, unde are calitatea de observator./vdraguta/lalexandrescu

www.gazeta.ru – 17 mai