Un student din Statele Unite a supraviețuit atacului unui rechin

Kevin Blanco, un student în vârstă de 20 de ani, a povestit presei americane cum a supraviețuit unui atac de rechin. De la spital, el a explicat că animalul l-a mușcat de două ori. Tânărul făcea pescuit sub apă pe 18 mai în apele Floridei când a văzut în apropierea lui gura unui rechin. „I-am văzut fața cenușie în fața mea, nu o pot uita”, a povestit el.
Potrivit tânărului, era un rechin-taur lung de 3 până la 5 m. Totul s-a întâmplat apoi foarte repede. Rechinul l-a mușcat de două ori de piciorul stâng. „Nu îmi amintesc neapărat durerea, dar îmi amintesc presiunea, forța pe care a folosit-o. Am simțit că un avion se năpustește asupra mea”.
Prietenii lui l-au scos imediat pe tânăr din apă și au sunat la serviciile de urgență. Între timp, ei au practicat gesturi de salvare pentru a opri sângerarea. Doctorul care l-a tratat pe Kevin a spus că dacă prietenii lui nu ar fi fost acolo, lucrurile ar fi putut sta mult mai rău.
Studentul va fi externat din spital în câteva zile. El a declarat deja că se va întoarce la pescuit cât mai curând posibil.
În 2022, au fost înregistrate 98 de atacuri de rechini, dintre care 9 fatale. Deşi atacurile de rechini sunt întotdeauna impresionante, rechinii nu sunt cele mai mortale animale. De exemplu, în fiecare an, țânțarii sunt responsabili de moartea a 800.000 de oameni. (www.lalibre.be – 24 mai)/rcostea