Mandatul Misiunii OSCE în Republica Moldova a fost prelungit până la sfârșitul anului 2023

Mandatul Misiunii Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) în Republica Moldova a fost prelungit până la finalul anului 2023.

‘S-a ajuns la un consens privind prelungirea mandatului OSCE în Republica Moldova!’, a scris președintele în exercițiu al OSCE, ministrul afacerilor externe al Macedoniei de Nord, Bujar Osmani, pe rețelele de socializare, adăugând că decizia de prelungire a mandatului a fost luată, joi, 21 iunie, în cadrul unei reuniuni speciale a Consiliului Permanent al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa, în urma voturilor reprezentanţilor tuturor celor 57 de state membre.

Anterior, presa a relatat că misiunea OSCE şi-ar putea înceta activitatea, din cauza lipsei unui acord al unor țări membre, în special a Rusiei, care a adus drept argument lipsa unor progrese în cei peste 30 de ani în reglementarea crizei transnistrene, din cauza poziției Republicii Moldova. Decizia de prelungire a mandatului misiunii OSCE în Republica Moldova necesită sprijin unanim la nivelul tuturor țărilor membre ale organizației./vdraguta/gpodea

www.interfax.ru – 1 iulie