Pagube în București și mai multe județe din țară în urma fenomenelor meteo

„Radiojurnal” – Realizator: Laurențiu Văduva – Ploile, însoțite de fenomene electrice, grindină și vijelii au provocat pagube în București și mai multe județe din țară, printre care Mehedinți, Dolj, Dâmbovița, Giurgiu și Teleorman. De altfel, după ce s-au confruntat cu furtuni în prima parte a zilei, aceste județe se află până sâmbătă sub incidența unui cod galben de caniculă și disconfort termic. O furtună puternică a lovit și litoralul în această dimineață, când ISU Dobrogea a transmis un mesaj RO-ALERT de avertizare meteo de vreme rea. Pe lacul Siutghiol din Constanța a fost necesară intervenția pompierilor pentru salvarea unor copii. Transmite corespondentul RRA Sorin Cealera.
Reporter: Au fost momente de panică vineri dimineață, pe lacul Siutghiol din Mamaia, unde 10 copii care se antrenau cu caiacele au fost surprinși de furtună. Vântul puternic a împins grupul condus de un instructor spre insula Ovidiu. Copiii au reușit să se adăpostească în stuf, la mal. Pompierii militari constănțeni au fost alertați prin apelul de urgență 112, în jurul orei 9:00, chiar în momentul în care fusese emis mesajul RO-ALERT de vreme rea. Echipajele ISU Dobrogea au intervenit pentru a-i recupera pe copii în zona localității Ovidiu. Toți cei 10 copii, cu vârste între nouă și 14 ani, au fost aduși la mal în siguranță. Șase dintre ei, cărora fie le-a fost frig, fie au avut atacuri de panică, au primit îngrijiri medicale. O fată de 14 ani, cu atac de panică, a fost transportată cu ambulanța la spital. Din cauza furtunii, echipajele ISU au intervenit în cursul dimineții pentru a degaja mai mulți copaci căzuți pe carosabil în localitățile Eforie Nord, Mangalia și Constanța, dar și pentru degajarea unor bucăți de tablă desprinse din acoperișul unui bloc din Năvodari. La această oră, instabilitatea atmosferică persistă cu averse de ploaie.
Realizator: Un incident similar celui din județul Constanța a avut loc joi, în stațiunea Colibița din Bistrița-Năsăud, unde o ambarcațiune s-a răsturnat în timpul vijeliei, iar trei persoane au fost rănite. Acestea nu purtau veste de salvare, potrivit autorităților, care au trimis la fața locului mai multe echipaje. Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud a început o anchetă în acest caz, după cum transmite corespondentul RRA din zonă Cristiana Sabău./abranescu/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (14 iulie)