NAPI GAZDASÁG: Viktor Orbán a trimis o scrisoare de mulţumire lui Marcel Ciolacu

Premierul ungar Victor Orbán i-a mulţumit printr-o scrisoare adresată prim-ministrului român Marcel Ciolacu pentru discuţiile avute la Bucureşti, respectiv pentru asigurarea unei desfăşurări fără probleme a Universităţii de Vară de la Băile Tuşnad – a informat sâmbătă şeful biroului de presă  al premierului, Bertalan Havasi.

„Aş dori să vă mulţumesc pentru că m-aţi primit la Bucureşti. De asemenea vă mulţumesc Dumneavoastră şi autorităţilor române că aţi asigurat securitatea Universităţii de Vară de la Băile Tuşnad şi aţi făcut posibilă desfăşurarea paşnică şi netulburată a discursului meu” – i-a scris premierul ungar omologului său român. El l-a asigurat totodată că pentru realizarea proiectelor discutate în cursul întâlnirii lor poate conta pe sprijinul şi contribuţia sa.

În discursul său susţinut în ultima zi a celei de a 32-a ediţie a Universităţii de Vară, Orbán a calificat Uniunea Europeană drept o uniune bogată şi slabă. Potrivit formulării sale: în privinţa UE am putea să avem impresia că ar fi măcinată de teamă şi s-ar simţi îngrădită.

https://www.napi.hu/kulfold/orban-viktor-tusnadfurdo-romania-level.774526.html/

Autor: Tamás Németh

Traducerea: Imola Stănescu

NAPI GAZDASÁG (Ungaria) – 22 iulie