În semn de solidaritate cu colegii de la Hollywood, Brad Pitt întrerupe filmările peliculei despre Formula 1

Brad Pitt a întrerupt filmările la ”Apex” pelicula despre Formula 1 regizată de Joseph Kosinski și produsă de Lewis Hamilton, care a fost de şapte ori campion mondial, în semn de solidaritate cu actorii și scriitorii de la Hollywood implicați în cea mai mare grevă din industria filmului și televiziunii din ultimii 60 de ani. După cum a raportat Deadline, trupa, prezentă la ultimele două Mari Premii de la Silverstone și în Ungaria, la Campionatului Mondial de Formula 1 din 2023, ar fi trebuit să lucreze și pe 30 iulie pe pista Spa-Francorchamps din Belgia, unde nu şi-a făcut însă apariţia, la cererea expresă a actorului.
Pitt, câştigător al premiului Oscar a fost de acord să încheie filmările deja începute, însă a cerut producției să le amâne pe cele planificate pentru următoarele două luni.
Dubla grevă a sindicatelor actorilor și scenariștilor împotriva Alianței Producătorilor de Film și Televiziune, uniunea producătorilor de la Hollywood, a provocat multiple suspendări de filmări și evenimente. Printre cele mai recente se numără promovarea filmului Oppenheimer de Christopher Nolan în cadrul premierei de la Londra și ceremonia de decernare a premiilor Emmy, care ar fi trebuit să aibă loc pe 18 septembrie la Peacock Theatre din Los Angeles și a fost amânată în luna ianuarie. (www.lastampa.it – 31 iulie)/cpaunel/rcostea