DEFENSE POINT.GR: România este îngrijorată și protestează din cauza atacurilor rusești la Dunăre

Atacurile continue ale Rusiei asupra unor instalații nemilitare ucrainene de la Dunăre, la granița cu România, sunt inacceptabile, a declarat președintele României, Klaus Iohannis, pe Twitter. „Sunt crime care afectează și mai mult capacitatea Ucrainei de a transporta produse alimentare către cei care au nevoie, în lume”, în cooperare cu România vecină, a adăugat el.

Instalațiile portuare limitate de la Dunăre au fost cruciale pentru exporturile de cereale începând cu luna iulie, când Rusia a suspendat participarea la un acord internațional care a permis Kievului să exporte cereale ucrainene pe Marea Neagră. Aceste instalații portuare au fost lovite noaptea în timpul unui raid cu drone rusești, a anunțat Procuratura Generală al Ucrainei pe Telegram, fără a preciza țintele atacului nocturn.

Două porturi mici de la Dunăre, Reni și Ismail sunt considerate de importanță strategică, iar Reni a fost deja bombardat în trecut. De data aceasta, parchetul din Ismail desfășoară ancheta, ceea ce arată că distrugerile au avut loc în această zonă. România, țară vecină cu Ucraina și membră a NATO, ajută Ucraina cu exporturile de cereale încă de la începutul atacului Rusiei asupra Ucrainei.

https://www.defence-point.gr/news/i-roymania-anisychei-amp-diamartyretai-gia-tis-rosikes-epitheseis-ston-doynavi

Traducerea: Carolina Ciulu

DEFENSE POINT.GR (Grecia) – 2 august