Expoziţia „Efectul Picasso” la Muzeul de Artă Recentă din Bucureşti

Realizator: Cristian Bâcâin – 46 de picturi, desene și gravuri semnate de Pablo Picasso sunt expuse de miercuri la Muzeul de Artă Recentă din București.
Este o expoziție care marchează 50 de ani de la moartea pictorului spaniol și include și creații ale artiștilor români contemporani, care și-au găsit inspirația în lucrările lui Picasso. Ministrul culturii, Raluca Turcan, a spus la conferința dedicată evenimentului că expoziția numită „Efectul Picasso” aduce România în circuitul cultural internațional.
Raluca Turcan: Efectul lui Picasso din punct de vedere al vieții culturale este inestimabil, așa cum este și în opera prezentată, aici, în acest muzeu și există câteva argumente de necontestat în lucrul acesta, o dată că România intră în circuitul țărilor europene cu inițiative culturale de anvergură, fiind singura țară care găzduiește această expoziție în Europa Centrală și de Est și de asemenea înscriindu-se în rândul a opt ţări de pe două continente, America de Nord şi Europa, cu această expoziție.
Realizator: Expoziția „Efectul Picasso” va fi deschisă la Muzeul de Artă Recentă din București până la 8 ianuarie 2024./RADOR RADIO ROMÂNIA/lcoman/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 27 septembrie)