Operaţiune DIICOT de destructurare a unor grupări de traficanţi de stupefiante

Realizator: Cristian Bâcâin – Printre cei care vând droguri tinerilor sunt şi profesori. Este ceea ce au descoperit procurorii DIICOT în una dintre cele mai mari operaţiuni de destructurare a unor grupări de traficanţi de stupefiante şi de minori. Peste 250 de percheziţii şi de descinderi au fost făcute ieri şi zeci de persoane au fost duse la audieri. Printre ele şi două cadre didactice ce videau droguri sintetice la Buzău. Un alt caz la Bacău, după cum transmite reproterul RRA Diana Surdu:
Reporter: Un profesor de engleză a fost condus la audieri de procurorii DIICOT Bacău, fiind bănuit de trafic de canabis, după ce ar fi înființat o plantație la el acasă în scopul vânzării. Bărbatul are 30 de ani şi predă la mai multe școli din județ. 15 persoane din Caraș-Severin sunt suspecte că ar fi comercializate în mod repetat canabis, ecstasy, amefetamină și cocaină, precum și alte substanțe psihoactive. Principalii vizați erau tinerii. Bănuiții ar fi achiziționat substanțe în cantități mai mari de la dealeri din județul Timiș, după care le-ar fi porționat în doze și le-ar fi vândut. Și la Arad a fost destructurată o grupare formată vara aceasta, care vindea către consumatorii din acest județ canabis și substanțe susceptibile să producă efecte psihoactive. Membrii grupului ar fi obținut din activitatea infracțională beneficii materiale substanțiale. Anchetatorii au descins și la Oradea, Buzău, Vrancea și Brăila, la traficanți de canabis și de alte substanțe. În acest caz, drogurile erau comandate prin aplicații online criptate, iar plata se făcea prin transferuri în echivalentul unei criptomonede.
Realizator: Şi chiar în timp ce operațiunea DIICOT era în desfășurare, ministrul justiției, Alina Ghorghiu, a transmis că au venit zile foarte, foarte grele pentru toți cei implicaţi în traficul de droguri. Statul va asigura resursele necesare umane, financiare sau tehnice pentru a câștiga războiul împotriva drogurilor, a subliniat ministrul./RADOR RADIO ROMÂNIA/lcoman/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 27 septembrie)