THE WASHINGTON POST: Știri în direct despre Ucraina – România raportează o posibilă violare a spațiului ei aerian în cursul unui atac rusesc asupra Ucrainei

România, membru NATO, a raportat o posibilă violare a spațiului ei aerian în cursul unui atac rusesc nocturn asupra Ucrainei vecine și a afirmat că nu a găsit resturi pe teritoriul românesc, dar va continua căutările sâmbătă.

Radarele armatei române au detectat o încălcare „posibilă neautorizată” a spațiului aerian național, după ce s-au observat lângă frontieră „grupuri de drone îndreptându-se spre teritoriul ucrainean”, în timp ce Rusia executa „o nouă serie de atacuri asupra unor ținte din Ucraina”, a declarat ministerul român al apărării.

Loviturile rusești asupra infrastructurii ucrainene de pe malul Dunării, care se suprapune peste frontiera cu România, a reînnoit în ultimele săptămâni temerile privind o posibilă escaladare a conflictului. România a declarat că a găsit luna aceasta fragmente de drone pe teritoriul ei, deși nu a susținut că ar fi fost vreun atac deliberat. Chiar și așa, efectele indirecte resimțite de țări vecine cu Ucraina neliniștesc NATO, a cărei clauză de apărare stipulează că un atac asupra unui membru poate fi considerat un atac asupra tuturor membrilor.

https://www.washingtonpost.com/world/2023/09/30/russia-ukraine-war-news/

Articol de Ellen Francis, Serhiy Morgunov și Justine McDaniel

Traducere: Andrei Suba

THE WASHINGTON POST (SUA) – 30 septembrie