Zeci de mii de pelerini sunt la Iaşi pentru Sărbătoarea Sfintei Parascheva, ocrotitoarea Moldovei

Zeci de mii de pelerini sunt deja la Iaşi pentru Sărbătoarea Sfintei Parascheva, ocrotitoarea Moldovei. Peste 40 de mii de credincioşi au trecut deja prin faţa baldachinului de la Catedrala Mitropolitană şi s-au rugat la racla cu Moaştele Sfintei. Aseară pelerinii au luat parte la procesiunea Calea Sfinţilor, în care racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost purtată pe străzile din centrul oraşului. Şi pentru că vremea deja s-a răcit serios, pelerinii primesc un ceai cald, oferit de Mitropolia Moldovei.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Iaşilor, preotul Lucian Apopei: Angajați ai Spitalului, Policlinicii și Fundației Providența, sprijiniți voluntari de membre ale Societății Ortodoxe a Femeilor Române Filiala Iași, de elevi ai Colegiului Național ‘Mihai Eminescu’ din Iași, dar și de alți binevoitori, împart pe toată durata pelerinajului, între 7 și 15 octombrie, fără întrerupere, atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții, un ceai cald pentru pelerini. În intervale de câte trei sau patru ore, voluntarii se organizează mai ales pe timpul nopții, când temperaturile sunt mai scăzute, pentru a fi mereu alături de pelerini.

Realizator: Potrivit estimărilor jandarmeriei, 300 de mii de credincioşi se vor afla la Iaşi pe durata acestui eveniment considerat cel mai impresionant pelerinaj din Europa Centrală şi de Est care se încheie pe 14 octombrie./lalexandrescu

RADOR RADIO ROMÂNIA – 9 octombrie