Nintendo anunță un film despre universul Prinţesei Zelda

Gigantul japonez de jocuri video Nintendo a anunțat, marți, pregătirea unui film bazat pe universul „The Legend of Zelda”, după succesul recent de pe marele ecran al filmului dedicat altuia dintre personajele sale emblematice, Mario.
Acest lungmetraj live-action va fi regizat de Wes Ball, autorul trilogiei „Maze Runner”, și coprodus de Avi Arad, care a supravegheat mai multe filme importante din seria „Spider-Man”.
Ca și în cazul „Super Mario Bros, the Movie”, legendarul designer Shigeru Miyamoto – care a creat universul instalatorului cu mustață și al poveştii Zelda – va fi, de asemenea, puternic implicat în adaptarea aventurilor elfului Link pe marele ecran.
„Lucrez la film (…) de mulți ani”, a spus domnul Miyamoto într-o postare Nintendo pe rețelele de socializare, explicând că compania va fi „intens implicată în producție”. „Va dura ceva timp până să fie finalizat, dar sper că așteptați cu nerăbdare să îl vedeți”, a adăugat el.
Gigantul de la Hollywood Sony Pictures va cofinanța și va distribui filmul în cinematografe. Nu au fost încă anunțate detalii cu privire la intriga sau castingul filmului „Zelda”.
În jocurile video, Link, un războinic elf, el luptă de obicei împotriva maleficului Ganon pentru a o salva pe Prințesa Zelda de forțele întunecate care afectează regatul magic Hyrule.
Franciza, care a început în 1986, include mai mult de o duzină de titluri – dintre care câteva sunt considerate unele dintre cele mai bune jocuri video din toate timpurile – și s-a vândut în peste 150 de milioane de exemplare. (www.lesoir.be – 8 noiembrie)/rcostea

RADOR RADIO ROMÂNIA (9 noiembrie)