De ce a ancorat iahtul lui Steven Spielberg în portul La Ciotat?

„The Seven Seas”, luxoasa navă a regizorului american, a fost văzută în apele orașului, popular printre proprietarii de iahturi pentru șantierul său naval. Este vorba despre o navă care nu are nicio şansă să treacă. După cum a dezvăluit „La Provence”, iahtul de lux al regizorului american Steven Spielberg a fost văzut în ultimele zile navigând în apele La Ciotat, la doar câteva zile după trecerea discretă a velierului lui Jeff Bezos, denumit „Koru”.
Prezența acestor două nave impunătoare în același loc nu este o coincidență. La Ciotat este renumit pentru șantierul său naval prin care trec aproape 150 de iahturi în fiecare an, „din care aproximativ o sută de peste 50 de metri”, potrivit La Ciotat Shipyards. Situl industrial este popular printre proprietarii de nave de lux pentru priceperea sa în materie de renovare și întreținere. Cu 109 de metri lungime, „The Seven Seas” nu face excepție de la regulă și se află în prezent pe șantierul naval pentru „refit” (lucrare de întreținere) în locul bărcii cu pânze a lui Jeff Bezos.
Nava este ultima achiziție costisitoare a regizorului, livrată în iulie anul trecut de producătorul olandez Oceanco, compania care a proiectat și barca cu pânze a lui Jeff Bezos. La un cost de 250 de milioane de euro, ea poate găzdui 14 persoane în cele șapte apartamente ale sale, precum și 30 de membri ai echipajului. „The Seven Seas” nu este primul iaht al lui Steven Spielberg.
În 2010, directorul Jaws a achiziționat un iaht lung de 86 de metri căruia i-a dat același nume ca referire la cei șapte copii ai săi. Revândută în 2010, nava a fost redenumită „Man of Steel” de noul său proprietar, Barry Zekelman, un miliardar de naționalitate canadiană. (www.lefigaro.fr – 9 noiembrie)/rcostea

RADOR RADIO ROMÂNIA (10 noiembrie)