La Roma se deschide expoziția „Dacia – ultima frontieră a romanității”

„Radiojurnal”; Realizator: La Roma se deschide astăzi expoziția „Dacia – ultima frontieră a romanității” și va putea fi vizitată până spre finalul lunii aprilie. Cuprinde sute de obiecte arheologice de pe teritoriul României, datate într-o perioadă de peste o mie de ani. Ambasadoarea României în Italia, Gabriela Dancău:
Gabriela Dancău: Acest eveniment de mare anvergură reunește peste o mie de artefacte provenind de la 47 de muzee din România, Republica Moldova și Italia, pentru a oferi o puternică mărturie a civilizației romane. Odată cu vizitarea expoziției „Dacia – ultima frontieră a romanității”, care reunește arheologia cu tehnologia, veți păși într-un parcurs imersiv de peste 1.400 de ani în timp, în spațiu, în universul în care au evoluat strămoșii geto-dacilor, spre ceea ce izvoarele antice numesc geți și daci.
Realizator: La deschiderea expoziției, aflate în Muzeul Național Terme di Diocleziano din Roma, vor participa miniștrii culturii din România, Republica Moldova și Italia – Raluca Turcan, Sergiu Prodan și Gennaro Sangiuliano, transmite corespondenta RRA. /RADOR RADIO ROMÂNIA//adumitrache/avladucu

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (20 noiembrie)