Joe Biden l-a invitat pe Volodimir Zelenski la Casa Albă pe 12 decembrie

Preşedintele american, Joe Biden, l-a invitat pe preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski la o întâlnire la Casa Albă pe 12 decembrie, pentru discuţii pe marginea războiului împotriva Rusiei şi cu privire la „importanţa vitală” a continuării sprijinului SUA pentru efortul de apărare al Ucrainei.

Într-un comunicat al Casei Albe remis duminică se precizează că cei doi lideri vor discuta despre „necesităţile urgente” cu care se confruntă Ucraina. Invitaţia are loc în contextul în care Casa Albă încearcă să ajungă la un acord cu Congresul privind furnizarea de ajutor militar Ucrainei şi Israelului.

Şi biroul lui Zelenski a transmis pe Telegram că liderul ucrainean va ajunge luni la Washington şi se va întâlni cu Biden în cadrul unei vizite de lucru ce va include „o serie de întrevederi şi discuţii”. De asemenea, Zelenski a fost invitat să se adreseze senatorilor americani marţi, la ora locală 9:00 EST (14:00 GMT), la Capitoliu, a anunţat duminică un consilier al conducerii Senatului./mbrotacel/csimion

REUTERS – 10 decembrie