Primarul francez din Raillencourt-Sainte-Olle (Nord) a emis marți, 23 ianuarie, un decret municipal pentru a interzice căderea zăpezii în orașul său, relatează „Voix du Nord”. Un mod de a critica numeroasele reclamații primite în timpul precedentului episod de zăpadă de la jumătatea lunii ianuarie. Oficial, primarul își justifică decizia „având în vedere observațiile administratorilor care consideră că serviciile municipale nu și-au îndeplinit în mod corespunzător misiunea de deszăpezire și sărare a tuturor drumurilor municipale”.
În faţa presei, Bernard De Narda a explicat că el, la fel ca adjunctul său pentru lucrări și mediu de locuit, a primit numeroase mesaje și apeluri de la alegătorii săi. „Telefoanele noastre au devenit roșii pentru că am primit atât de multe. Și de ce? Patru centimetri de zăpadă?”, a ironizat el. Primarul a continuat: „În urmă cu șaizeci de ani, era altfel de zăpadă și nu erau nici pluguri de zăpadă… Și oamenii făceau aranjamente pentru a merge la muncă. Trebuie să învățăm să respectăm anotimpurile, să nu trăim în imediat”.
Potrivit edilului, unii locuitori ai comunei au dat dovadă de lipsă de respect, postând mesaje uneori virulente în care critică gestionarea de către primărie a episodului meteorologic. „Primarul nu poate fi tras la răspundere pentru toate!”, spune el, primăria precizând că „este imposibil ca municipalitatea să investească în utilaje eficiente de deszăpezire”. (www.lesoir.be – 24 ianuarie)/rcostea

RADOR RADIO ROMÂNIA (25 ianuarie)