MAE rus a precizat cum poate Occidentul contribui la reglementarea crizei din Ucraina (Maria Zaharova)

Ministerul rus de Externe a explicat cum Occidentul poate contribui la reglementarea crizei din Ucraina. Ministerul rus de Externe a precizat în acest context: pentru a facilita o reglementare, Occidentul trebuie să înceteze să mai sprijine Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zaharova, a spus că, pentru a ajuta în rezolvarea situației din Ucraina, Occidentul trebuie să înceteze să susțină Kievul. Declarația ei a fost publicată de Ministerul rus de Externe pe site-ul instituţiei.

”Nu Rusia este cea care a început războiul, ea încearcă să-i pună capăt și pentru a realiza acest lucru întreprinde acțiuni forțate, dar decisive, inclusiv desfășurarea aşa-zisei operațiuni militare speciale ruse”, a susţinut Zaharova. Potrivit acesteia, „Statele Unite și sateliții” pot contribui prin încetarea completă a sprijinului acordat pentru regimul ucrainean și prin satisfacerea „solicitărilor legitime ale Rusiei legate de asigurarea intereselor sale de securitate în direcția europeană”./vdraguta/lalexandrescu

www.gazeta.ru – 27 februarie