În Japonia, drumeții vor trebui să plătească pentru a escalada Muntele Fuji

Doisprezece euro este suma pe care drumeții vor trebui să o plătească din luna iulie, dacă doresc să acceseze vârful Muntelui Fuji (Japonia) prin traseul principal. Această măsură, anunțată marți de un oficial, vizează reducerea aglomeraţiei de la această Mecca a turismului local şi, în acelaşi timp, o securizare a accesului. Pentru a face față supraturismului suferit de acest munte, cel mai înalt din Japonia, autoritățile fuseseră deja obligate să controleze numărul de drumeți în 2023. Și pe bună dreptate: celebrul vulcan atrage peste 220.000 de vizitatori în fiecare perioadă de alpinism, din iulie până în septembrie.
Prin urmare, de la 1 iulie, se va percepe o taxă de acces de 2.000 de yeni (12 euro) de persoană pentru urcarea pe traseul Yoshida, conform unui ordin aprobat luni de departamentul Yamanashi.
Numărul de drumeți ar fi limitat la 4.000 de persoane. Accesul la traseu va fi, de asemenea, închis între orele 16:00 și 2:00. „După ce au fost ridicate restricțiile legate de (pandemia) Covid, am început să vedem mai mulți oameni. Ne dorim ca ei să poarte haine potrivite pentru munte și să fie bine pregătiți”, a spus Toshiaki Kasai.
Acest manager de departament precizează că drumeții care doresc să urce pe munte vor trebui să „monitorizeze rețelele de socializare pentru a obține cele mai recente informații despre numărul de vizitatori zilnici”. În fiecare an, de-a lungul potecii care duce la vârf sunt înregistrate numeroase incidente. Unii drumeți sunt prost echipați sau prost pregătiți, ceea ce poate duce la disconfort, hipotermie sau accidente mai grave.
Doar traseul Yoshida va fi taxat. Relativ ușor de accesat din Tokyo, acesta este traseul preferat de drumeți (aproximativ 60% conform datelor oficiale). Celelalte trei rute principale vor rămâne libere. Muntele Fuji are o înălţime de 3.776 m deasupra nivelului mării. (www.20minutes.fr – 6 martie)/rcostea

RADOR RADIO ROMÂNIA (8 martie)