Editura Casa Radio, la Festivalului Cărţilor Deschise

Editura Casa Radio Radio România participă la a doua ediţie a Festivalului Cărţilor Deschise, de la Opera Comică pentru Copii, desfăşurat în perioada 22-31 martie.

Editura Radio România organizează sâmbătă, 30 martie, între orele 16:00-18:00, Atelierul de jurnalism pentru juniori – Amuză-te şi învaţă cu Radio-Prichindel!

Cu ocazia Zilei Internaționale a Cărții pentru Copii, prichindeii cu vârste cuprinse între 9 şi 14 ani vor avea ocazia să înveţe cum se realizează un interviu şi o ştire de nota 10. Îşi vor exersa abilităţile de comunicare, imaginându-şi dialoguri cu personajele preferate din audiobookurile colecţiei Radio-Prichindel. Un interviu cu Alice din romanul grafic Alice în Ţara Minunilor, creat de Alexandru Ciubotariu după romanul omonim al lui Lewis Carroll sau cu Muc cel mic, personajul lui Wilhelm Hauff, poate fi o lecţie memorabilă pentru cei care vor să înveţe cum se pun întrebările cele mai bune. Poveştile în bandă desenată şi piesele de teatru radiofonic pentru copii, cu vocile marilor actori români, alese din Fonoteca de Aur Radio România şi înregistrate pe suport digital, sunt cea mai bună sursă de inspiraţie şi creaţie pentru copii.

Ligia Necula, moderatoarea atelierului şi realizatoare la Editura Casa Radio, a ales să le spună copiilor cum pot face din pasiune o meserie şi din meserie o ocazie de învăţare prin joacă. A învățat cum să pună întrebările potrivite unor invitați și cum să transmită o știre corectă și adevărată despre un eveniment în cadrul numeroaselor emisiuni realizate la Radio România Cultural și Radio România Actualități.

Atelierul Amuză-te şi învaţă cu Radio-Prichindel! va avea loc în Căsuţa din Copac, aflată în curtea Operei Comice pentru Copii. Pe parcursul festivalului, Colţul cu poveşti, spaţiul dedicat de Editura Casa Radio teatrului radiofonic pentru copii îi aşteaptă pe aceştia la audiţii inedite în Librăria OCC. Festivalului de la Opera Comică pentru Copii se desfăşoară la sediul din Calea Giuleşti, nr. 16, sector 6, Bucureşti.

Produsele Editurii Casa Radio pot fi achiziţionate pe timpul festivalului de la Librăria OCC. De asemenea, pot fi achiziționate la preț de producător de la librăria Editurii Casa Radio (str. Temişana nr. 31) sau prin comandă online pe www.edituracasaradio.ro.

RADOR RADIO ROMÂNIA (29 martie 2024)