S-a încheiat perioada de depunere a candidaturilor pentru europarlamentare la BEC

S-a încheiat perioada de depunere a candidaturilor pentru europarlamentare la Biroul Electoral Central. Joi, reprezentanţii BEC vor face publice listele de candidaţi din partea formaţiunilor politice şi independenţi, urmând ca aceste candidaturi să rămână definitive pe 29 aprilie.

Pentru a se putea înscrie în competiţia pentru Parlamentul European, un partid politic a trebuit să strângă 200.000 de semnături, iar un candidat independent – 100.000 pentru a fi acceptat de Biroul Electoral. Are detalii Andrei Şerban.

Reporter: Principalele partide politice au depus liste de candidați la alegerile europarlamentare. Este vorba de alianța electorală PSD-PNL, Alianța AUR, Alianța Dreapta Unită – USR-PMP, Forța Dreptei, Alianța România Socialistă, Partidul SOS România, Partidul Alternativa Dreaptă, Partidul Reper și UDMR. Numeroși eurodeputați vor candida pentru un nou mandat, așa cum este cazul lui Mihai Tudose, care deschide lista comună PSD-PNL, Dacian Cioloș – din partea Partidului Reper, Iuliu Winkler – UDMR sau Cristian Terheș, care candidează pe lista Alianței AUR.

Sunt și nume noi pentru alegerile europarlamentare, dar foarte cunoscute pe scena politică, așa cum este Diana Șoșoacă, din partea partidului SOS în România, și Dan Barna – Alianța Dreapta Unită. Au fost înregistrați și candidați independenți. Pe 29 aprilie se vor anunța candidaturile definitive pentru alegerile europarlamentare de la 9 iunie./asalar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 11 aprilie