România poate fi poarta de investiții a statului Qatar în UE (Marcel Ciolacu)

Investiţii în Portul Constanţa, dezvoltarea capacităţii Aeroportului Internaţional din Timişoara sau construcţia autostrăzii Comarnic – Braşov sunt principalele proiecte pentru care România doreşte să atragă investitori din Qatar – a declarat astăzi, la Doha, premierul Marcel Ciolacu. El a avut o întâlnire cu şeful Guvernului Qatarului, care este şi ministru de externe. Relatează trimisul special al RRA, Petruţa Obrejan.

Reporter: România poate fi poarta de investiții a statului Qatar în Uniunea Europeană, i-a transmis astăzi premierul Marcel Ciolacu omologului său, șeicul Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani, și i-a propus acestuia realizarea unui grup de lucru care să analizeze proiectele prioritare, grup care poate deveni operațional, mai spunea acesta, în maximum o lună de zile. El a precizat, totodată, care sunt și prioritățile autorităților de la București.

Marcel Ciolacu: Prioritatea noastră este portul Constanța, care a devenit cel mai important hub de distribuție la Marea Neagră pentru Europa Centrală și de Est. Vom discuta și posibilitatea altor proiecte de infrastructură, printre care dezvoltarea capacității Aeroportul Internațional din Timișoara, finanțarea construcției autostrăzii Comarnic – Brașov și modernizarea căii ferate Predeal-Brașov. Vorbim de proiecte mature, care pot fi realizate în parteneriat public-privat.

Reporter: Premierul qatarez a abordat și dimensiunea de securitate din Orientul Mijlociu, cu accent pe situația din Fâșia Gaza, spunând că întotdeauna va fi de partea păcii./schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 17 aprilie