Asociaţiile reunite ale transportatorilor rutieri din România consideră drept abuzivă impozitarea diurnelor şoferilor

Asociaţiile reunite ale transportatorilor rutieri din România consideră drept abuzivă impozitarea diurnelor şoferilor, măsură pe care Agenţia Naţională de Administrare Fiscală o stabilise în cadrul unor controale la firme de transport din judeţele Prahova, Braşov şi Arad. Transportatorii susţin că fiecare firmă ar urma să plătească un impozit total pe diurnă de circa 9.000 mii de lei pe an pentru fiecare vehicul de pe cursele interne şi 10.000 mii de euro pe an pentru cele în trafic internaţional.

Secretarul general al Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România, Radu Dinescu: Dacă mâine ANAF-ul impune şase miliarde de euro la 32.000 de firme din România, ar omorî 32.000 de firme, pentru că nu şi-a bugetat aşa ceva în istorie şi nu ai cum să plăteşti astăzi pentru ce ai făcut acum cinci ani, respectând legea, şi nici nu s-ar putea colecta, pentru că nu au aceşti bani.

Realizator: Potrivit redactorului RRA, Alexandru Lancuzov, cu puţin timp în urmă, conducerea ANAF a trimis o circulară prin care anunţă suspendarea taxării diurnelor pentru firmele de transport, rezolvând astfel nemulţumirea acestora.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 23 decembrie