2016. február 19

A kormányfő és az egészségügyi miniszter látogatást tett a Piteşti gyermekkorházban

Dacian Cioloş kormányfő és Patriciu Achimaş-Cadariu egészségügyi miniszter látogatást tett a Piteşti gyermekkorházban, ahol epidemiológiai vizsgálatokat végeznek a kólibaktériumos fertőzésre utaló tünetekkel korházba szállitott csecsemők esetében. A miniszterelnök intézkedések meghozását kérte az  egészségügyi minisztertől miután azt tapasztalta, hogy az Arges megyéből származó, véreshasmenésben és veseelégtelenségben szenvedő gyermekek kezelése folyamán a Piteşti gyermekkorház és az Argeş Megyei Közegészségügyi Igazgatóság között hiányzott a hatékony kommunikáció. A miniszterelnök ugyanakkor a szakorvos hiányát is felrótta az egészségügyi miniszternek. A tárcavezető elismerte a szakorvosok hiányát, de véleménye szerint az Argeş Megyei Közegészségügyi Igazgatóság teljesitette kötelességét.(RADOR HIRÜGYNÖKSÉG – 02.19)

A kormány megsegiti a zöldség- és gyümölcstermesztőket

A kormány megsegiti a zöldség- és gyümölcstermesztőket a tavaly elrendelt orosz embargó miatt elszenvedett károk fedezéséért. Másrészt, a gazdálkodók elégedetlenségüknek adtak hangot amiatt, hogy az uniós támogatásokat alig április kezdetétől folyósitják. A gazdálkodók korábbra várták a szubvenció kifizetését, mivel, egyebek mellett, törleszteni akarták bankadósságaikat.HIRÜGYNÖKSÉG – 02. 19)

A szakszervezeti tagok folytatják az éhségsztrájkot az Olténiai Energetikai Komplexum székháza előtt

Victor Grigorescu energiaügyi miniszter megbeszéléseket folytatott  az  Olténiai Energetikai Komplexum székháza előtt tiltakozó bányászokkal. A  megbeszélésekről távozó miniszter mindössze annyit mondott, hogy elemezni fogják a társaság székhelyének Bukarestbe való átköltöztetését, ez lévén a tiltakozó akció egyik oka. A tűntetők kijelentették, hogy elégedetlenek a megbeszélések eredményével és folytatják az éhségsztrájkot.(RADOR HIRÜGYNÖKSÉG – 02.19)

Márciusban eldől a Román Posta sorsa

Marius Bostan távközlési miniszter a román közszolgálati rádió egyik műsorában elmondta, hogy a Román Posta esetében mielőbbi befektetésekre van szükség. „A jövő hónapban összeül a Román Posta Közgyűlése, amelyen kijelölnek egy öt évre szóló konkrét tervet e vállalat problémáinak megoldására”, fűzte hozzá a miniszter.(RADOR HIRÜGYNÖKSÉG – 02.19)

Rozalia Ganciulescu