2020. április 20

Egyre több cég fordul az elektrónikus kereskedelem fele

 

Ebben az időszakban, amikor az üzletek zárva vannak a koronavirus-járvány miatt a cégek az online-eladásoktól függnek. Emiatt egyre több cég választja az elektrónikus kereskedelmet. Az interneten elméletileg minden eladható, kezdve az ékszerektől, ruházattól, könyvektől egészen a háztartási cikkekig. Már van olyan étterem is, amely klienseit online rendelések révén próbálja megtartani, a rendeléseket az erre szakosodott cégek segitségével szállitja házhoz. Egy vállalkozás online felületre való átköltöztetéséhez egy bemutató honlapra és egy virtuális üzletre van szükség. A befektetés néhány száz euróval kezdődik, de elérheti a néhány ezret is. Ami jó ebben az az, hogy a pénz gyorsan megfordul, állitják a szakemberek. (RADOR HIRÜGYNÖKSÉG – 04.20)

A Mioveni-i Dacia-üzem fokozatosan újrakezdi a tevékenységet

A Mioveni-i Dacia-üzem keddtől fokozatosan újrakezdi a tevékenységet, de egyelőre csak két termelési vonalat nyit meg, ahol csökkentett számú alkalmazott fog dolgozni. A craiovai Ford üzemben a termelést május 4-ig függesztette fel az amerikai cég. (RADOR HIRÜGYNÖKSÉG – 04.20)

A hatóságok egyelőre nem döntöttek a kijárási tilalom lazitásáról

A hatóságok egyelőre nem döntöttek a koronavirus-járvány közepette elrendelt kijárási tilalom lazitásáról, igy a szabályok betartása továbbra is érvényes. A Stratégiai Kommunikációs Csoport leszögezi, hogy a kijárási tilalom lazitásával kapcsolatos forgatókönyvek hiresztelése személyes kezdeményezésekre történik és ezeket nem elemezték a hatóságok. A tilalom fokozatos megszüntetése előtt figyelembe veszik a járványhelyzet alakulását, az újabb fertőzési hullám kockázatainek megelőzését és az Európai Bizottság ajánlását, hangsúlyozta a  Stratégiai Kommunikációs Csoport .(RADOR HIRÜGYNÖKSÉG – 04.20)

Amerikai pénzügyi segély Romániának

Románia nemsokára 800 ezer amerikai pénzügyi támogatásba részesül, ami kiegésziti az Egyesült Államok által finanszirozott szállitási költségeket, melynek köszönhetően az országba érkeztek az egészésgügyi védőfelszerelések, közölte az USA bukaresti nagykövetsége. Az Adrian Zuckerman nagykövet által aláirt közlemény kihangsúlyozza a két ország közötti szoros kapcsolatokat és kifejezi azt a reményt, hogy a baráti és partneri államok közötti együttműködés révén áthidalhatóak lesznek a jelen kihivásai.(RADOR HIRÜGYNÖKSÉG – 04.20)

A nagydisznódi egészségügyi felszereléseket gyártó üzem 17 munkása fertőződött meg koronavirussal

A Szeben megyei nagydisznódi (Cisnădie) egészségügyi felszereléseket gyártó üzemnél, ahol a múlt héten egyik, Covid-19 fertőzéssel diagnosztizált alkalmazott elhúnyt, a koronavirussal fertőzött betegek száma 17-re növekedett.A hatóságok közlése szerint, a betegeket a Szeben megyei korházban kezelik. Megemlitjük hogy a gyárat az alkalmazott elhúnyását követően a múlt héten bezárták. A többi 300 munkás, akik több környékbeli településről jártak be dolgozni, házi karanténban van. (RADOR HIRÜGYNÖKSÉG – 04.20)

RADOR – Gănciulescu Rozália