La sfârşitul lunii aprilie este posibil să se ia o decizie în privința contractului de livrare a patru corvete multifuncționale (Vasile Dîncu)

Ministrul apărării naţionale, Vasile Dîncu, a apreciat astăzi că la sfârşitul lunii aprilie este posibil să se ia o decizie în privința contractului de livrare a patru corvete multifuncționale. Asocierea dintre Naval Group din Franța și Şantierul Naval Constanța a câștigat licitația pentru construirea celor patru corvete în România în următorii 7 ani, însă în luna decembrie a anului trecut, Naval Group a amânat semnarea contractului.

Vasile Dîncu a infirmat faptul că Romtehnica S.A., companie din subordinea Ministerului Apărării Naționale, care a organizat licitația pentru cele patru corvete, ar îngreuna negocierile.

Vasile Dîncu: În acest moment ne aflăm pe ultimii metri ai negocierii. Așteptăm răspunsul din partea asocierii dintre Naval Group și Şantierul Naval Constanța. Sunt câteva lucruri minime ne negociat în interiorul acestei asocieri și, evident, în relația cu Romtehnica. Romtehnica nu blochează în niciun fel nicio negociere. Am dat o prelungire încă pentru discuții, pentru ultimele detalii. Probabil că luna aprilie, finalul lunii aprilie este momentul în care vom putea să luăm o decizie finală./geftene/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 15 martie