NATO a anunţat că va trimite mai multe trupe în Kosovo

Trupele NATO au securizat o primărie din Zvecan, în Kosovo, iar Alianța a anunțat marți că va trimite mai mulți soldați în regiune, la o zi după ce 30 de soldați NATO și 52 de protestatari au fost răniți în confruntări, iar Uniunea Europeană și Statele Unite au cerut stoparea violențelor.
Tulburările din regiune s-au intensificat după ce primari de etnie albaneză au preluat funcțiile în zona cu majoritate sârbă din nordul Kosovo, după alegerile din aprilie, care au fost boicotate de sârbi. Acţiunea autorităţilor albaneze a determinat UE şi SUA să critice Pristina. NATO a precizat într-o declarație că va trimite forțe suplimentare în Kosovo pentru a reduce violențele, dar nu a oferit detalii cu privire la momentul în care se va întâmpla acest lucru şi nici cu privire la numărul de soldați implicați.
Sârbii au refuzat să participe la alegerile locale din aprilie, iar candidații de etnie albaneză au câștigat primăriile din patru municipalități cu majoritate sârbă, cu o prezență la vot de 3,5%./mbaciu/cvanatoru

(REUTERS – 30 mai)