SKAI.GR: Întâlnire între premierul grec și premierul României – Consolidarea cooperării bilaterale în domeniul energiei și al interconectivității

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a avut astăzi o întrevedere cu premierul României, Marcel Ciolacu, la sediul Guvernului României.
În cadrul întâlnirii s-a discutat despre întărirea cooperării bilaterale, cu accent pe energie și interconectivitate.
Premierul grec a reiterat rolul Greciei de furnizor de securitate energetică, atât prin coridorul energetic vertical, cât și prin terminalul FSRU de lângă Alexandroupoli, un proiect de mare importanță pentru securitatea energetică și diversificarea surselor de aprovizionare.
Au fost discutaţi și următorii pași în proiectele de interes comun ale formatului de cooperare trilaterală cu participarea Bulgariei, precum și probleme de interes regional și european.
Ulterior, în marja Congresului Partidului Popular European de la București, premierul grec s-a întâlnit cu președintele Senatului României, Nicolae Ciucă.
Kyriakos Mitsotakis a avut, miercuri seară, o întrevedere privată şi cu președintele României, Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

SKAI.GR (Grecia) – 7 martie 2024

Traducerea: Carolina Ciulu/RADOR RADIO ROMÂNIA