RADOR RADIO ROMÂNIA : Francofonia, sărbătorită la Bacău

RADOR RADIO ROMÂNIA (17 martie) – Cea de-a patra ediție a Conferinței internaționale dedicate Zilei Francofoniei, cu tema « La Francophonie, n’est pas qu’un simple partage d’une langue : Les nouvelles Frontières de la Communication ; Explorer, Connecter, Evoluer » (Francofonia nu este uu simplu partaj al unei limbi. A explora, a Conecta, a Evolua), s-a derulat la Bacău în zilele de 15-16 martie.

Organizată de Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Bacău, împreună cu Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, Colegiul Național „Petru Rareș” din Piatra Neamț,   organizația Francofonia din Nisa, Franța, Institutul Francez din București, ISJ Bacău și  partenerul media principal, Agenția de presă RADOR Radio România, conferința a reunit peste 80 de profesori de limba franceză din România, Franța și Senegal.

Comunicarea în era digitală a fost firul roșu al dezbaterilor, participanții explorând noi modalități de învățare pentru elevi. Totodată, au fost organizate mese rotunde, ateliere de formare propuse de formatorii de la Francophonia, Nisa, Franța, și din România, dar și  sesiuni de comunicare. În acest cadru, managerul RADOR, Carmen Ionescu, a vorbit despre „Comunicarea media. Cazul Agențiilor de presă”, pledând pentru educația media și popularizarea informațiilor de calitate produse de transnaționalele comunicării.  (Carmen Ionescu)